Go to content
€45.00
Price includes 1 person.

Product options

Merchant

Taikapolku taikapolku@gmail.com 0400194370 Company id: 2475895-9 Merchant terms

Lauhanvuoren kansallispuiston metsissä ja soilla elää monipuolinen eläinlajisto. Monet linnut ja nisäkkäät ovat olleet tärkeitä alueella liikkuville ihmisille, joten ihmisten ja eläinten välisiin suhteisiin liittyy paljon historiaa. Alueen suuriin nisäkkäisiin kuuluvat metsäpeurat ja hirvet ovat aina olleet tärkeitä lajeja.

Eläimiä on usein vaikea nähdä, mutta erilaiset jäljet paljastavat eläinten liikkeet. Linnut ovat kesällä äänekkäitä, mutta nisäkkäät pysyvät piilossa ympäri vuoden. Talvella lumi kerää jäljet talteen mutta tarkat silmät löytävät erilaisia jälkiä myös kesäisin.

Lauhanvuoren kansallispuiston poluilla tutkitaan eläinten maastoon jättämiä merkkejä. Samalla perehdytään alueen eläimiin ja niiden merkitykseen ihmisille. Eräkaudella metsästys ja kalastus oli tärkeä elinkeino mutta aikojen kuluessa suhde eläimiin on muuttunut monella tavalla.

Metsäpeura on palannut Lauhanvuoren kankaille 150 vuoden tauon jälkeen. Metsäpeuran poluilla tutustutaan erityisesti metsäpeuraan ja sen merkitykseen. Retkellä vieraillaan metsäpeurojen totutustarhalla, jonka avulla lajia ollaan palauttaa entisiin kotimaisemiinsa. Retkellä voidaan nähdä tarhassa olevia tai vapautettuja metsäpeuroja, mikäli onni on suosiollinen.

Nuotion äärellä (sään salliessa) mietitään eläinten ominaisuuksien ja erätaitojen suhteita. Samalla nautitaan retken ja sesongin henkeen sopivat tukevat eväät.

Retki metsäpeuran poluilla kestää 3-4 tuntia.

Kysy tarkemmin yksityiskohdista ja vaihtoehdoista.

Varaus vahvistetaan vuorokauden kuluessa tilauksesta.

  • Taikapolku nokipannukahvilla - Taikapolku nauttii erämiehen eväät Metsäpeuran poluilla. Nuotion äärellä voi samalla pohtia metsän eläinten ja entisten erämiesten jättämiä jälkiä maisemassa.
  • Lauhanvuoren kansallispuiston talvea - Taikapolku vie luontoon myös talvella, jolloin metsäpeuran poluilta voi löytyä monenlaisia lumijälkiä.
  • Metsäpeuran poluilla syksy on kiihkeää aikaa - Lauhanvuoren kansallispuiston syksyyn kuuluu vahvoja tunteita. Metsäpeuran poluilla eletään syksyllä tärkeitä viikkoja, jolloin eläimet ovat komeimmillaan.
  • Taikapolku hirvien poluilla - Lauhanvuoren kansallispuiston poluilla liikkuvat metsäpeurojen lisäksi myös uljaat hirvet. Eläimiä on vaikea päästä näkemään, mutta eläinten jälkiä löytyy luonnosta runsaasti myös karuilta kankailta.
  • Eläimet jättävät luontoon monenlaisia jälkiä - Taikapolku vie tutkimaan eläinten jälkiä Lauhanvuoren kansallispuistoon. Metsäpeuran poluilta löytyy monenlaisia merkkejä kansallispuiston eläimistä, kun kulkee luonnossa silmät avoinna.
  • Taikapolun kätköt - Monet eläimet valmistautuvat talveen huolella. Osa syö itsensä tukevaan kuntoon, kun toiset eläimet tekevät talveksi hyvät varastot. Metsäpeuran poluilta voi löytää merkkejä eläinten valmistautumisesta talveen.